Altijd Dichtbij !

Aanmelden Collectieve Zorgverzekering voor Minima nog tot einde van 2021

Advies over deelname mogelijk

Inwoners van de gemeente Barneveld met een laag inkomen hebben nog tot het einde van  2021 om zich aan te melden voor de Collectieve Zorgverzekering voor Minima die de gemeente Barneveld  in samenwerking met Menzis aanbiedt. Het is voor hen aan te raden om te onderzoeken of deze zorgverzekering voor hen gunstig is. De verzekering is van oudsher aantrekkelijk voor chronisch zieken en gehandicapten met een hoge zorgvraag. Maar ook voor inwoners die minder zorg nodig hebben, kan de verzekering passend zijn. In het gemeentehuis is er nog tot en met 24 december hulp bij het uitzoeken van de vraag of de collectieve verzekering bij iemands situatie past. Daarna kunnen ook telefonisch nog vragen worden gesteld.

Wethouder André van de Burgwal: “De Collectieve Zorgverzekering Minima is voor veel mensen met een laag inkomen financieel aantrekkelijk. Dat komt enerzijds door een korting die de  zorgverzekeraar geeft, omdat een grote groep mensen tegelijk de verzekering afsluit. Aan de andere kant betaalt de gemeente maandelijks ook een deel van de premie. De zorgverzekering bestaat uit een basispakket en  de keuze uit drie aanvullende pakketten en drie tandverzekeringen. Of de verzekering bij iemand past, hangt af van de persoonlijke situatie. Ik vind het belangrijk dat iedereen passend verzekerd is. Daarom raad ik onze inwoners met een laag inkomen aan om te onderzoeken of deze verzekering voor hen aantrekkelijk is.”

Aanvullende verzekering

Inwoners kunnen zelf, óf met hulp onderzoeken welk van de pakketten bij hen past. Die keuze heeft te maken met de vraag of zij weinig, gemiddeld of veel gebruik maken van zorg. Zo is bijvoorbeeld één van de aanvullende pakketten kleiner (en goedkoper) voor inwoners die weinig gebruik hoeven maken van zorg. Hierin zijn wel de belangrijkste vergoedingen opgenomen Voor de inwoner met een hoge zorgvraag is er een uitgebreider aanvullend pakket waarin ook het ‘eigen risico’ is meeverzekerd.

Hulp bij  keuze en aanmelden

Tot en met 24 december is er in het gemeentehuis een balie waar inwoners terecht kunnen met vragen over de verschillende pakketten van de Collectieve Zorgverzekering voor Minima.  Daar kunnen zij samen onderzoeken of deze collectieve zorgverzekering in hun specifieke situatie de best passende verzekering is. Ook kunnen zij telefonisch vragen stellen via het telefoonnummer 14 0342.  De mensen die vanwege een laag inkomen in aanmerking komen om deel te nemen én bij de gemeente bekend zijn, zijn  al eerder over deze collectieve verzekering en de mogelijkheid om hulp te krijgen, geïnformeerd. Zij vinden meer informatie op de website www.gezondverzekerd.nl. Bellen kan ook naar Menzis, 088-222 4080.

Aanmelden kan nog tot en met 31 december

Wanneer de collectieve zorgverzekering  voor minima inderdaad de meest aantrekkelijke is,  hebben  inwoners nog tot en met 31 december de tijd om de verzekering af te sluiten.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email