Current track

Title

Artist

Background

Aangepaste openstelling recreatiegebied Zeumeren

Written by on 29/05/2020

Om herhaling van de problemen tijdens het drukke Hemelvaartweekend te voorkomen hebben Leisurelands – terreineigenaar van recreatiegebied Zeumeren – en de gemeente Barneveld overleg gevoerd over aanpassingen van de openstelling van het gebied. Zij hebben samen afspraken gemaakt over de openingstijden en het toezicht voor de periode van 30 mei tot 1 juli 2020.
Deze afspraken zijn in gezamenlijkheid en op basis van de noodverordening tot stand gekomen. Het doel is bezoekers van Zeumeren een ontspannen verblijf te blijven bieden binnen de richtlijnen met betrekking tot corona.
,,We zijn tevreden met de afspraken die we hierover samen met Leisurelands hebben kunnen maken. Op deze manier kunnen inwoners en bezoekers vanaf 2 juni weer dagelijks ontspannen en hopen we overlast te voorkomen. We volgen de situatie nauwgezet, en sturen bij als het nodig blijkt”, aldus burgemeester Asje van Dijk.
Zeumeren gesloten tijdens Pinksteren
Recreatiegebied Zeumeren blijft in het Pinksterweekend (zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni) voor alle bezoekers gesloten. Dat geldt ook voor alle voorzieningen op het terrein. Alle toegangen, dus ook de ingangen voor wandelaars en fietsers, worden afgesloten. De reden is dat het mooi weer wordt en weer een toestroom van veel bezoekers wordt verwacht. Omdat er op Hemelvaart sprake was van een onbeheersbare situatie is besloten om het gebied nu tijdelijk af te sluiten en na het Pinksterweekend weer beperkt open te stellen.
Van 2 juni tot 1 juli dagelijks geopend tot 18.00 uur
Vanaf dinsdag 2 juni tot in ieder geval woensdag 1juli is Zeumeren dagelijks geopend van 08.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds (ook voor autoverkeer). Dit betekent dat het gebied eerder wordt gesloten dan de normale sluitingstijd van zonsondergang. Deze maatregel is gericht op het voorkomen van overlast door veel bezoekers ’s avonds. De ondernemingen zoals de waterskibaan, de shortgolfbaan, het paviljoen en Zeumeren zijn dus ook gebonden aan deze openingstijden. Het recreatiegebied is deze periode uitsluitend bereikbaar via de twee hoofdingangen (bij de slagbomen). De andere ingangen blijven gesloten. De verwachting is dat de openbare toiletten met ingang van 2 juni geopend zijn. Dit hangt af van de definitieve vaststelling van de noodverordening door de Veiligheidsregio.
Extra toezicht
Leisurelands en de gemeente Barneveld hebben aanvullende afspraken gemaakt over het toezicht op en bij het recreatieterrein. De komende tijd wordt er extra structureel toezicht

ingezet, ook buiten de openingstijden. Wie het recreatiegebied na opening betreedt, kan worden beboet.