Current track

Title

Artist

Background

Barneveldse Burgemeester Van Dijk kondigt vertrek aan

Written by on 15/06/2020

Burgemeester Asje van Dijk legt aan het einde van dit jaar – op een nader met het presidium van de gemeenteraad te bepalen moment – zijn ambt neer. Hij heeft gisteravond alle fractievoorzitters in de gemeenteraad over zijn voornemen geïnformeerd. De heer Van Dijk werd 8 december 2011 geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van Barneveld.

 

“Dit jaar ben ik 65 geworden”, licht burgemeester Van Dijk toe. “De vraag komt dan een keer op tafel hoe verder om te gaan met mijn werkzame leven. Het is mijn wens om een andere balans te vinden in de verdeling tussen professionele werkzaamheden en andere activiteiten. Het ambt van burgemeester vereist nu eenmaal dat je altijd beschikbaar moet zijn. Daarom heb ik de conclusie getrokken mijn ambt te gaan beëindigen.”

 

Oog, oor en hart voor de samenleving

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Koos van der Tang, over dit aangekondigde vertrek: “We waren verrast door het aangekondigde vertrek van burgemeester Van Dijk. Ook al begrijpen wij zijn motivatie en gunnen wij hem een andere balans met andere activiteiten, toch betreuren wij zijn vertrek. We hebben Asje van Dijk leren kennen als een enthousiast bestuurder, iemand met oog, oor en hart voor de samenleving. In tijden van feest en van vreugde, maar ook in tijden van zorg en verdriet. Een echte burgervader. We gaan dat missen.”

“Het aangekondigde vertrek betekent ook dat wij op zoek moeten naar een opvolger. Eén van de eerste stappen is dat we contact leggen met de Commissaris van de Koning in Gelderland, de heer John Berends.”