Current track

Title

Artist

Background

Gemeente Barneveld wil paasdrukte voorkomen

Written by on 10/04/2020

De gemeente Barneveld maakt zich op voor het paasweekeinde. Vanwege de coronacrisis kunnen veel geplande activiteiten niet doorgaan en zijn voorzieningen gesloten. Om te voorkomen dat het in natuur- en recreatiegebieden te druk wordt, worden dit weekeinde extra maatregelen getroffen bij Kootwijk, Zeumeren en de Hoevelakenseweg.

Onder normale omstandigheden markeert Pasen voor veel inwoners, ondernemers en toeristen in de gemeente Barneveld de start van het ‘buitenseizoen’. Burgemeester Asje van Dijk roept iedereen op mogelijk in de eigen omgeving te genieten van het mooie weer. ,,Blijf zoveel mogelijk in en om je eigen huis. En neem je verantwoordelijkheid als je een frisse neus gaat halen. Houd je aan de regels. Ook als je op fiets of op de motor zit.”

Parkeerplaatsen Kootwijk en Zeumeren afgesloten
Tijdens het paasweekeinde wordt er extra toezicht gehouden bij plekken waar het mogelijk drukker kan worden. Daarnaast is een aantal extra maatregelen genomen om groepsvorming zoveel mogelijk tegen te gaan. 

  • Bij Kootwijk is de uitkijktoren gesloten. Dit geldt ook voor de toegangsweg, de Houtvester van ’t Hoffweg. Deze is van 10.00 tot 18.00 uur dicht op zaterdag 11zondag 12en maandag 13 april 2020.
  • Vorig weekend is er sprake geweest van zeer grote groepen motoren in Terschuur en Kootwijk. In verband het risico van groepsvorming door motorrijders wordt de Heetweg in Kootwijk van vrijdag 10 april vanaf 00.00 uur tot en met 13 april 2020 gesloten voor het motoren. Op de Hoevelakenseweg in Terschuur wordt extra gecontroleerd door de politie.
  • Recreatiegebied Leisurelands heeft besloten om de slagbomen van recreatiegebied bij Zeumeren af te sluiten voor autoverkeer. Eerder besloot Leisurelands de gebieden bij Horst en Nulde af te sluiten. 

Politie en handhaving zien in de hele gemeente toe op naleving van de richtlijnen met betrekking tot afstand houden en groepsvorming. Recreatieparken en campings zijn per brief geïnformeerd over de regels waar beheerders en gasten zich aan moeten houden. Hier wordt extra op gecontroleerd. Bij speelplekken en op bekende hotspots houden toezichthouders een extra oogje in het zeil om groepsvorming te voorkomen. Ook kerken hebben te maken met beperkende maatregelen. Veel kerken organiseren daarom alternatieve paasvieringen, bijvoorbeeld via een online verbinding.

‘Geef Pasen samen een andere invulling’
Burgemeester Asje van Dijk: ,,Voor veel Barnevelders is Pasen een bijzonder en mooi feest. Wij vieren het nieuwe leven. Het is jammer dat we dit jaar niet zo kunnen beleven als in andere jaren en dat we elkaar niet zo kunnen ontmoeten als we graag zouden willen. Het is goed om deze bijzondere dagen toch een mooie en andere invulling te geven met de familie. Bijvoorbeeld door een mooi avondmaal te bereiden en met elkaar stil te staan bij de gedachte van Pasen. Door een wandeling in de buurt te maken en te genieten van het geluid van al die vogels die nu actief hun nesten bouwen.”