Current track

Title

Artist

Background

Nederland krijgt opnieuw een internationaal Taekwon-Do spektakel in de Gemeente Barneveld

Written by on 16/04/2020

De organisatie van de Open European Championships heeft vorige week zaterdag 11 april 2020 het nieuws ontvangen dat het voorstel voor het organiseren van de Open European Championships op 3 en 4 april 2021 in Barneveld is goedgekeurd door de wereldorganisatie. Dit nieuws is op de 65e verjaardag van de Koreaanse zelfverdedigingskunst Taekwon-Do naar buiten gebracht door de president van ITF HQ Korea in een persbericht.
Master Harry: “Ik ben trots dat het verzoek tot het organiseren van de EK is goedgekeurd”
De organisatie van de Open European Championships is zeer blij met dit nieuws Master Harry: “Ik ben trots dat het verzoek tot het organiseren van de EK is goedgekeurd”. Hij is de Barnevelder die het toernooi naar zijn dorp heeft gehaald. Het toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 3 april 2021 en zondag 4 april 2021 in sportcomplex de Veluwehal in Barneveld.
Ervaring van het organisatie team
De organisatie van het internationale toernooi staat onder leiding van Master Harry van Schaik. Master Harry van Schaik heeft ruim 35 jaar ervaring in de kunst en heeft tientallen internationale toernooien geleid. In 2017 heeft hij samen met zijn team de Open World Championships georganiseerd.

Er kwamen ruim 750 deelnemers, 65 scheidsrechters, 100 coaches en honderden bezoekers per dag uit 35 verschillende landen naar Barneveld.
Master Harry heeft wederom vertrouwen, zo zegt hij “Ik heb vertrouwen in het team dat we er wederom een spektakel van maken met elkaar”. Het team dat grotendeels uit vrijwilligers bestaat heeft komend jaar de tijd om alle voorbereidingen te treffen voor het toernooi.
Taekwon-Do
Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is door de samenvoeging van het Japanse Karate en het Koreaanse Taek Kyon. De grondlegger is de Koreaanse generaal Choi Hong Hi. Hij heeft begin jaren vijftig deze “kunst” uit diverse elementen vormgegeven en zelfs Taekwon-Do les gegeven aan Koreaanse en Amerikaanse soldaten. Taekwon-Do is daardoor een “martial arts” (een krijgskunst) of zoals generaal Choi Hong Hi het noemt: “an art of self defence” (een zelfverdedigingskunst). Op 11 april 1955 werd officieel door hem de naam Taekwon-Do ingevoerd. Dit betekend “de weg/methode van de voet en de vuist” (Tae = voet, Kwon = vuist en Do = weg).
Master Harry: “Barneveld is de plek voor mij”
Het evenement wordt georganiseerd in de gemeente Barneveld, in de plaats Barneveld. In de gehele gemeente wonen ruim 59.000 duizend inwoners. Barneveld ligt midden op de Veluwe en kent een goede bereikbaarheid. Barneveld ontvangt voor de tweede keer op rij een internationaal Taekwon-Do toernooi. Master Harry is blij dat hij het toernooi van de wereldorganisatie weer in Barneveld mag houden, zo zegt hij “Barneveld is de plek voor mij”.

Foto: Gemeente Barneveld op 17 Oktober 2017 tijdens huldiging Harry van Schaik

Foto: Gemeente Barneveld op 17 Oktober 2017 tijdens huldiging Harry van Schaik