Altijd Dichtbij !

Barneveld vijftien nieuwe Nederlanders rijker

Vijftien Barnevelders zijn vanaf vandaag niet alleen Barnevelder, maar ook Nederlander. Zij zijn oorspronkelijk afkomstig uit Syrië, Hongarije, Brazilië, Polen, Turkije, Iran en Irak. Tijdens de naturalisatieceremonie ontvingen zij uit handen van burgemeester Jan Luteijn het Besluit van Nederlanderschap, waarmee ze officieel Nederlander zijn en een Nederlands paspoort kunnen aanvragen.

De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden. Tijdens de ceremonie wordt stil gestaan bij de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en wordt de ‘verklaring van verbondenheid’ afgelegd. Met deze verklaring beloven de nieuwe Nederlanders de rechten en vrijheden die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.

Burgemeester Luteijn: “Barnevelders waren het al. Het is mooi, dat ze nu ook de Nederlandse nationaliteit hebben. Daarmee kunnen ze volledig meedoen in de samenleving. Stemmen tijdens verkiezingen, reizen naar het buitenland en ieder beroep kunnen uitoefenen.”

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email