Altijd Dichtbij !

Burgemeester sluit bedrijfspand Hanzeweg vanwege hennepvondst

Vanwege de vondst van twee hennepkwekerijen heeft burgemeester Jan Luteijn besloten een bedrijfspand aan de Hanzeweg voor drie maanden te sluiten. Handhavers hebben het pand op donderdag 15 juli 2021 gesloten en verzegeld.

Aangetroffen kwekerijen
Op 9 juni 2021 heeft de politie na een melding een onderzoek uitgevoerd op het perceel aan de Hanzeweg. Tijdens dit onderzoek werden in een verhuurd gedeelte van het bedrijfspand twee kweekruimten voor hennep aangetroffen.

In kweekruimte A stonden 598 hennepplanten aangetroffen en in kweekruimte B stonden 550 potten met resten van hennep. Beide ruimten waren geheel geïsoleerd en afgeplakt. Er werd gebruik gemaakt van CO2 toevoeging, zodat er meer opbrengst en een korte kweekperiode was. Door beide ruimten waren elektriciteitssnoeren bevestigd, die aan diverse elektrische apparaten waren bevestigd.

Er werden diverse sporen van eerdere oogsten aangetroffen. Ook was er sprake van brandgevaar door manipulatie van de installatie van de netbeheerder.

Maatregelen
Op basis van de overtredingen heeft de burgemeester besloten de eigenaar van het pand een last onder bestuursdwang (sluiting) op te leggen. Illegale handel en productie van drugs hebben een negatieve en ondermijnende invloed op het openbare leven, de leefbaarheid, het veiligheidsgevoel en de gezondheid van inwoners en ondernemers in de gemeente.De sluiting van drugspanden valt onder de bevoegdheid van de burgemeester op basis van de Opiumwet. In het drugsbeleid van de gemeente Barneveld is bepaald dat bij een eerste overtreding van de Opiumwet een sluiting van drie maanden kan worden opgelegd. De burgemeester heeft de eigenaar van het pand gesommeerd om in de toekomst hennepteelt in het pand te voorkomen.

Melden

De gemeente Barneveld werkt nauw samen met de politie en Meld Misdaad Anoniem in de strijd tegen ondermijning, criminaliteit en drugshandel. Hennepkwekerijen en drugslabs kunnen een direct gevaar voor hun omgeving vormen, door de aanwezigheid van chemicaliën en brandonveilige situaties. Ook gebeurt het steeds vaker dat verhuurders van loodsen en bedrijfspanden onder druk worden gezet door criminele huurders.

Wie vermoedens heeft van productie of handel in drugs kan dit melden bij de politie of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl)

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email