Altijd Dichtbij !

Gemeente Barneveld staat protestmars ‘Police For Freedom’ niet toe

 

Op zaterdag 8 mei om 12 uur startte  ‘Police For Freedom’ een protestmars in de gemeente Barneveld tegen de landelijke coronamaatregelen.  Het ging om een groep van een kleine 1000 personen. De burgemeester van de gemeente Barneveld besloot na overleg met de politie en justitie dat hij de protestmars niet toestond. De reden daarvan was, dat de veiligheid en gezondheid van deelnemers en inwoners niet gewaarborgd kon worden binnen de coronamaatregelen die gelden. 

De deelnemers aan de protestmars hebben de gelegenheid gekregen om binnen anderhalf uur af te schalen (te vertrekken). De organisator heeft een noodbevel onder protest aangenomen. In het noodbevel beveelt de burgemeester de deelnemers aan de protestactie de kern Barneveld te verlaten.

 

De organisator gaf vervolgens aan dat hij de betoging zou beëindigen. De betogers keerden terug naar het beginpunt. Zij kwamen daar om ca 13.30 uur aan. Daarmee was de protestmars ten einde.

Los van de demonstratie is een klein deel van de groep het centrum van Barneveld in gegaan. Tegen hen werd opgetreden door de politie.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email