Altijd Dichtbij !

Gemeente herhaalt succesvolle cursus Betrokken bij Barneveld

Informatieve cursus over bestuur en politiek

De gemeente Barneveld organiseert op maandag 29 maartdinsdag 13 april en woensdag 21 april opnieuw de cursus Betrokken bij Barneveld. De cursus is bedoeld voor inwoners die graag meer willen weten hoe de gemeente Barneveld wordt bestuurd en is georganiseerd. Eerdere edities werden enthousiast ontvangen.

Vanwege de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad in 2022 is deze cursusserie ook interessant voor inwoners die actief willen worden in de politiek; er wordt extra aandacht besteed aan wat het werk van een gemeenteraad(slid) is. In verband met de coronamaatregelen wordt de cursus digitaal (via MS Teams) georganiseerd.

Betrokken bij Barneveld

De gemeente Barneveld vindt het belangrijk dat inwoners weten wat de gemeente Barneveld doet en hoe de gemeente wordt bestuurd. De cursus Betrokken bij Barneveld biedt inwoners de gelegenheid om dat te ontdekken. 

Tijdens de eerste twee cursusavonden (op respectievelijk maandag 29 maart en dinsdag 13 april 2021) wordt – op een interactieve manier – ingegaan op bestuur, politiek en organisatie. De derde cursusavond (woensdag 21 april 2021) betreft een geïntroduceerd (digitaal) bezoek aan de raadsvergadering. Op donderdag 22 april is er een korte afsluiting met uitreiking van het deelnamecertificaat alle deelnemers.

De cursus wordt gegeven door gemeentesecretaris Wabe Wieringa en griffier Iede Bakker. Tevens zal een aantal raadsleden meewerken.

Aanmelden

De cursusserie Betrokken bij Barneveld biedt plaats aan maximaal dertig deelnemers. Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden via raadsondersteuning@barneveld.nl. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Na aanmelding volgt meer informatie over het programma.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email