Altijd Dichtbij !

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt Radio Kootwijk.

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft maandagmiddag 10 mei in Radio Kootwijk de viering van nieuwe en bestaande afspraken voor structureel muziekonderwijs op basisscholen in Gelderland en Overijssel bijgewoond.

Beeld: © Méér Muziek in de KlasBart van Heemskerk

Naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas presenteerden de provincies nieuwe initiatieven en muziekakkoorden om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op de basisschool op te nemen. In Gelderland vindt binnenkort op 80% van de scholen  muziekonderwijs plaats. Tijdens het bezoek aan Radio Kootwijk werd de vlag gehesen ter ere van de ondertekening van MuziekAkkoord Noord-West Veluwe voor 76 scholen. Ook bekeek Koningin Máxima het optreden van het Phion strijkorkest met kinderen die bodypercussie uitvoerden. Kinderen van De Triviant, een school voor speciaal onderwijs, toonde met het nummer ‘Water, lekker helder water’ wat muziekonderwijs voor hen betekent.

In Overijssel is momenteel 25% van de scholen bezig met structurele muzieklessen op school. Een nieuwe stap is gezet met de ondertekening van MuziekAkkoord Zwolle door de elfjarige Esmee, in opdracht van alle betrokken partijen. De muzikale begeleiding werd verzorgd door rappers en de Doe Maar Mee band.

In Radio Kootwijk werd onderstreept hoe goed het muziekonderwijs al verankerd is in steden als Ede, Barneveld en Hof van Twente. In plaatsen als Scherpenzeel, Apeldoorn en Deventer zijn de eerste stappen naar structureel muziekonderwijs net gezet. De akkoorden voor Gelderland-Midden en Twente zullen binnenkort getekend worden. Zanger Rob Dekay beklonk het geheel met ‘Alles kan’.

Méér Muziek in de Klas voert 50 dagen campagne, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima, om aandacht te vragen voor meer muziekonderwijs op basisscholen. Koningin Máxima bezocht Radio Kootwijk om de resultaten in Gelderland en Overijssel te bekijken. Op 16 mei wordt een muzikaal programma uitgezonden door AVRO/TROS met beelden van het bezoek en optredens van artiesten en schoolkinderen.

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Bij het bezoek zijn de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email