Altijd Dichtbij !

Informatiebijeenkomst Senioren Veilig Online op 2 juni

foto: maakhetzeniettemakkelijk.nl

De gemeente Barneveld, Bibliotheek Barneveld, de politie en Welzijn Barneveld organiseren op 2 juni 2022 een informatiebijeenkomst voor ouderen rondom het thema online criminaliteit. De bijeenkomst is bedoeld voor ouderen die meer willen weten over veilig internetten en het voorkomen van digitale oplichting.


Criminelen bedenken steeds nieuwe manieren om mensen op te lichten. In toenemende mate gebeurt dit telefonisch of digitaal. Voorbeelden hiervan zijn bankfraude, identiteitsfraude of phishing. De gemeente Barneveld zet zich in om de weerbaarheid van inwoners tegen dit soort vormen van cybercrime te vergroten. Dit is als thema ook opgenomen in het Integraal Veiligheidsplan. Een van de doelgroepen waar de gemeente zich hierbij op richt, zijn senioren. In het kader daarvan organiseert de gemeente samen met de politie, Bibliotheek Barneveld en Welzijn Barneveld de informatiebijeenkomst Senioren Veilig Online. Deze vindt plaats op 2 juni van 14.00 uur tot 15.30 uur in Bibliotheek Barneveld. Deelname is kosteloos.

Programma

De digitale wijkagent en wijkagent Dick van Hunnik gaan in op actuele vormen van online criminaliteit en hoe je je hiertegen kunt beschermen. Een medewerker van Bibliotheek Barneveld vertelt meer over aanbod van trainingen als DigiSterker om veilig online zaken te kunnen regelen. Welzijn Barneveld geef informatie over hun vrijwilligersdienst Computerhulp. Dit alles gebeurt op een toegankelijke manier en wordt ingeleid met een ludieke bingo.

Aanmelden

Aanmelden kan via website van de bibliotheek of telefonisch via 0342-403483.

https://barneveld-kootwijkerbroek-voorthuizen.op-shop.nl/462/senioren-veilig-online/02-06-2022

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email