Altijd Dichtbij !

Kinderen kunnen weer naar zwemles

Met een grote gezamenlijke plons vierden de kinderen woensdag in het zwembad van De Veluwehal dat ze weer naar zwemles mogen. Samen met burgemeester Jan Luteijn en mascotte Zed hadden ze afgeteld naar dit moment.

Na een maandenlange pauze kunnen kinderen tot en met 12 jaar sinds dinsdag 16 weer zwemles volgen. Dit geldt onder andere voor de lessen van Optisport in De Heuvelrand in Voorthuizen en De Veluwehal in Barneveld. Ook zwemvereniging DWK start deze week weer met het diplomazwemmen.

Door de coronamaatregelen lagen de lessen langere tijd stil. Burgemeester Jan Luteijn bracht woensdagmiddag 17 maart een bezoek aan De Veluwhal om met een gezonde traktatie de hervatting te vieren. ,,Het is fijn dat de kinderen vóór de zomerperiode weer verder kunnen met hun zwemlessen. Dat is goed voor hun veiligheid én voor hun conditie. En wat is het mooi om kinderen steeds meer hun normale bezigheden te zien oppakken!”

Sinds dinsdag 16 maart mogen kinderen tot en met 12 jaar weer naar zwemles om hun diploma te halen. Het is één van de weinige versoepelingen binnen de huidige lockdown. In de gemeente Barneveld volgen momenteel circa 1260 kinderen in de basisschoolleeftijd zwemles bij Optisport.

De kinderen springen in het water nadat ze samen met Burgemeester Jan Luteijn hebben afgeteld.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email