Altijd Dichtbij !

Mobiel Media Lab ingezet tijdens Week van de Cybercrime

In de week van 4 tot en met 8 april vindt de Week van de cybercrime plaats. Om inwoners bewuster te maken van de risico’s van digitale criminaliteit, trekken de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en de politie tijdens deze week samen op. Zij doen dit onder andere met de inzet van het Mobiel Media Lab.

Steeds vaker krijgen mensen te maken met digitale criminaliteit. In het eerste kwartaal van dit jaar zag de politie een verdubbeling van het aantal geregistreerde digitale misdrijven ten opzichte van een jaar eerder. Met name oplichting via WhatsApp, bankhelpdeskfraude en fraude in online handel springen eruit. De gemiddelde leeftijd van slachtoffers van cybercrime ligt rond de 59 jaar. Maar iedereen kan slachtoffer worden. 

Politie en gemeenten willen inwoners weerbaarder maken tegen deze vormen van criminaliteit. Zij doen dit met behulp van het Mobiel Media Lab dat speciaal is uitgerust met de modernste technologie. Iedereen is welkom om hier een kijkje te komen nemen en in gesprek te gaan met wijkagenten, boa’s en medewerkers van de politie.

Het is mogelijk om mee te doen aan online quizzen en voor kinderen zijn er kleurplaten en kleine gadgets. Ook is er informatie beschikbaar over het herkennen en voorkomen van cybercrime. Voor alle bezoekers is er koffie, thee en wat lekkers.

Locaties Mobiel Media Lab in Barneveld en Voorthuizen

  • Op 6 april tussen 13:00 – 16:00 uuraan de Buru in Barneveld
    (ter hoogte van de Jumbo).
  • Op 7 april tussen 13:00 -16:00 uuraan de Langstraat in Barneveld
    (ter hoogte van het De Heus Plein).
  • Op 7 april tussen 9.00 – 12.00 uur bij het Smidsplein in Voorthuizen
    (ter hoogte van Ons Kroegje).
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email