Altijd Dichtbij !

Ontheffingen voor terrassen die uur langer open willen blijven

Horecaondernemers in de gemeente Barneveld kunnen sinds dit voorjaar een ontheffing aanvragen om hun terras op bepaalde momenten een uur langer open te houden. Naast de terrassen die vorig jaar al deelnamen aan de pilot in Voorthuizen en Barneveld, hebben nog drie ondernemers voor dit jaar ontheffing aangevraagd. Het gaat om zaken in Barneveld, Kootwijkerbroek en Zwartebroek.

Omwonenden van de horecazaken die gebruik maken van de ontheffing hebben inmiddels een brief gehad met informatie over de latere sluitingstijd. Ook zijn er informatiebijeenkomsten gehouden voor de ondernemers en direct omwonenden. De betreffende horecazaken en hun gasten kunnen gebruik maken van de ontheffing, zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Momenteel moet alle horeca uiterlijk om 00.00 sluiten.

Wat houdt de ontheffing sluitingstijd terras in?

Terrashouders in de gemeente Barneveld kunnen jaarlijks een ontheffing aanvragen voor de openstelling van het terras van 00.00 tot 01.00 uur. Dit geldt voor alle dagen van de week in de maanden juli en augustus en op zaterdag en zondag in de maanden mei, juni en september in het jaar 2021, mits de coronamaatregelen het toelaten. Aan deze ontheffing zijn voorschriften verbonden.

De ondernemer zorgt ervoor dat gasten tussen 24:00 en 01:00 uur rustig zijn op het terras en geen overlast voor de omgeving veroorzaken;

  • om 00:30 uur is de laatste ronde, vanaf 00:45 uur geen nieuwe gasten op het terras;
  • het terras is om 01:00 uur helemaal leeg, ook geen afruimwerkzaamheden meer;
  • tijdens openingstijden is het horecabedrijf bereikbaar voor klachten en meldingen van overlast.

Toezicht en handhaving
De toezichthouders van de gemeente en de politie zien toe op de naleving van deze voorwaarden. Wie overlast van het terras ondervindt, kan het beste eerst contact opnemen met de betreffende horecaondernemer. Zo kan hij of zij maatregelen nemen. Ook ontvangt de gemeente graag een kennisgevingsmail via horeca@barneveld.nl, om bij te houden of en waar overlast wordt ervaren.

Bij ernstige of aanhoudende overlast in de weekenden kunnen omwonenden bellen met de horecatelefoon van de toezichthouders: 06 – 20205593. 

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email