Altijd Dichtbij !

Pilot Politiekeurmerk Veilig Wonen tegen woninginbraak

De gemeente Barneveld nodigt 278 huishoudens uit om deel te nemen aan een pilot met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Zij kunnen een gratis Veilig Wonen Scan aanvragen. De gemeente werkt voor deze proef samen met de lokale onderneming Van de Fliert (groothandel in o.a. inbraakbeveiliging) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

 

Bij een woning die voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) neemt de kans op een geslaagde inbraak met tachtig procent af. Het kost een inbreker simpelweg meer tijd om zo’n woning binnen te komen. Inbrekers slaan daarom een pand met goede beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk en goede verlichting, graag over.

 

Uitgenodigde huishoudens

De 278 uitgenodigde huishoudens bevinden zich aan de Doctor Albert Schweitzerlaan, Henri Dunantlaan, Bloemendaallaan, Vliegersvelderlaan, Iepenhof, Graaf van Lyndenlaan, Hackfortlaan, Raesfeltlaan, Berkenlaan en Vijghlaan.

 

Zij hunnen een gratis scan aanvragen waarbij gekeken wordt naar de mate van inbraakwerendheid van het huis en wat er moet worden uitgevoerd om de woning te laten voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

 

De bewoners kunnen vervolgens, op eigen kosten, in samenwerking met Groothandel Van de Fliert hun woning laten voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Van de Fliert is het enige PKVW-gecertificeerde bedrijf in de gemeente Barneveld en daarom partner in dit project.

Aanpak woninginbraak

De gemeente en veiligheidspartners investeren al jaren in de aanpak van woninginbraak. Zo wordt bijvoorbeeld nauw samengewerkt met Whatsapppreventiegroepen, buurtwachten en de politie. De proef met het PKVW past in dit beleid. Na de proef wordt bekeken of en in welke vorm er een vervolg aan gegeven kan worden.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email