Altijd Dichtbij !

Standbeeld ter ere van alle zorgmedewerkers en herdenking alle slachtoffers COVID-19.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden onthult woensdagmiddag 8 september een standbeeld in Oisterwijk ter ere van alle zorgmedewerkers en als herdenking aan de slachtoffers van de COVID-19 pandemie. Het standbeeld staat in de Oisterwijkse Bossen en Vennen, Groot Speijck van Natuurmonumenten.

Het bronzen standbeeld is gerealiseerd door Stichting Dank Helden van de Zorg om zorgmedewerkers te bedanken voor hun niet aflatende inzet bij de verzorging van coronapatiënten en stil te staan bij alle slachtoffers van deze pandemie. Aan een aantal ziekenhuizen en zorginstellingen uit alle provincies is gevraagd een afvaardiging te sturen om samen stil te staan bij het moment. Omroep MAX is medeorganisator en doet in een televisie-uitzending live verslag.

Beeld: © RVD – Martijn Beekman

Voorafgaande aan de onthulling van het beeld spreekt Prinses Margriet met het bestuur van Stichting Dank Helden van de Zorg. Na een plenair programma met verschillende sprekers volgt één minuut stilte uit respect voor de zorgmedewerkers en de slachtoffers. Vervolgens onthult Prinses Margriet het standbeeld met een zorgmedewerker en een nabestaande. Na de onthulling spreekt zij met een aantal aanwezige zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor de verzorging van coronapatiënten en dat nog steeds doen.

Het beeld ‘Salutifera Unitas’, eenheid die offers brengt en gezondheid geeft, is ontworpen door de vorig jaar overleden Nederlandse kunstenaar Kees Verkade. Het verbeeldt een afscheid van een moeilijke periode en een opening naar een nieuwe toekomst in vrijheid. In de weken na de onthulling ontvangen ruim 3.000 zorginstellingen in Nederland een afbeelding van het beeld. Op deze wijze kunnen medewerkers, patiënten, bewoners en bezoekers kennisnemen van deze dankbetuiging en herdenking van de COVID-19 pandemie.
 

Tijdens het bezoek worden de algemeen geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email