Altijd Dichtbij !

Testlocatie Barneveld verhuist naar Voorthuizen

De coronatestlocatie in Barneveld gaat verhuizen. Vanaf woensdag 3 maart kunnen inwoners van de gemeente Barneveld en omgeving terecht bij ‘Trefpunt aan de Roelenengweg 25 in Voorthuizen. Het jongerencentrum Villa 29 aan de Nieuwe Markt 8 in Barneveld wordt vanaf 3 maart niet meer gebruikt als testlocatie door de GGD. Zodra het mogelijk is worden in Villa 29 de activiteiten voor jongeren weer opgestart.

Nieuwe locatie 

De directeur GGD Gelderland-Midden, Henk Bril: “t Trefpunt in Voorthuizen op de Roelenengweg 25 is een groot buurthuis dat op dit moment leeg staat. Ik ben blij dat de gemeente het voor ons mogelijk maakt deze locatie te gebruiken, zodat het mogelijk blijft om in de gemeente Barneveld inwoners te testen.” 

De locatie in Voorthuizen ligt ongeveer vijf kilometer te noorden van de huidige testlocatie in Barneveld  en is goed bereikbaar voor zowel de inwoners van de gemeente Barneveld als de gemeente Nijkerk. Het gaat bij de verhuizing om twee lijnen PCR-testen, waarmee nu maximaal 260 tests per dag kunnen worden uitgevoerd. Als het nodig is kan de GGD in ‘t Trefpunt de capaciteit snel uitbreiden. Dat was op de locatie in het jongerencentrum niet mogelijk.

Jongerencentrum 

Wethouder Hans van Daalen van de gemeente Barneveld: “Met de verhuizing van de teststraat snijdt het mes aan twee kanten. De GGD heeft meer uitbreidingsmogelijkheden, waardoor de testcapacititeit voor onze inwoners optimaal benut wordt. Daarnaast kunnen we nu, zodra de coronamaatregelen het toelaten, de jongerenactiviteiten in Villa 29 weer opstarten. Dat vinden wij ontzettend belangrijk. Met de verhuizing van de testlocatie blijven zowel een testlocatie als het jongerencentrum beschikbaar voor onze inwoners. Een win-win situatie dus.”

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email