Altijd Dichtbij !

Tijdelijke pop-up testlocatie corona in Barneveld

In overleg met de gemeente Barneveld opent GGD Gelderland-Midden op woensdag 1 decem-ber een tijdelijke pop-up testlocatie voor corona in de Goede Herderkerk in Barneveld. Inwoners van de gemeente Barneveld met corona-gerelateerde klachten of die contact hebben gehad met een besmet persoon kunnen zich hier na het maken van een afspraak tot en met 17 decemberlaten testen. Dit kan op maandag, woensdag en vrijdag. De pop-up testlocatie wordt tijdelijk ingesteld in aanvulling op de vaste locatie die er al is in ’t Trefpunt in Voorthuizen.

De tijdelijke pop-up testlocatie wordt geopend vanwege fors opgelopen besmettingscijfers in de regio en zo ook in de gemeente Barneveld. “Om het aantal oplopende besmettingen terug te brengen, is het belangrijk dat mensen met klachten zich zo snel mogelijk laten testen”, aldus Henk Bril, directeur Publieke Gezondheid/GGD Gelderland-Midden. “Een testlocatie dicht in de buurt vergroot de bereidheid om dit te doen. Daarom hebben we in samenspraak met de gemeente Barneveld besloten om hier een pop-up testlocatie te openen.”

Verspreiding afremmen

Wethouder Hans van Daalen steunt de komst van de tijdelijke testlocatie: “Door je te laten testen bij klachten en bij een positieve uitslag in quarantaine te gaan, kunnen we de verspreiding van het virus afremmen. Daarnaast blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt en zich laat vaccineren tegen het coronavirus.”

Praktische informatie

De testlocatie is drie weken lang op maandag, woensdag en vrijdag voor mensen met een test- afspraak geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De laatste testdag is 17 decemberaanstaande. De Goede Herder kerk is gevestigd aan het Jan Seppenplein 70 in Barneveld (navigatie: Roosenveltstraat 15).Inwoners kunnen zich hier laten testen nadat zij een afspraak hebben gemaakt. Een testafspraak kunnen zij maken via coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email