Altijd Dichtbij !

Uitbreiding steunpakket Barneveldse ondernemers

Het college van burgemeester en wethouders breidt het steunpakket voor Barneveldse ondernemers uit. Ondernemers kunnen uitstel van betaling aanvragen voor de gemeentelijke belastingen en heffingen 2021. Uitstel is mogelijk tot 1 september 2021. Ook de voorlopige aanslag toeristenbelasting voor ondernemers in de toeristensector wordt uitgesteld tot 1 september 2021. “Het college van burgemeester en wethouders heeft tot deze ondersteunende maatregelen besloten om ondernemers die het financieel zwaar hebben door de coronamaatregelen een helpende hand te bieden”, aldus wethouder Didi Dorrestijn-Taal.


Uitstel mogelijk voor gemeentelijke belastingen, heffingen en toeristenbelasting Rond 25 februari 2021 ontvangen ondernemers de aanslag gemeentelijke belastingen voor de onroerende zaakbelastingen (OZB), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing 2021. Ondernemers kunnen voor deze aanslag volledig uitstel van betaling aanvragen tot 1 september 2021. Dit geldt ook voor de aanslag reclamebelasting en BIZ (Bedrijveninvesteringszone – bedrijventerrein De Briellaerd) van juni 2021. Daarnaast geldt dat het opleggen van de voorlopige aanslag toeristenbelasting voor ondernemers in de toeristensector wordt uitgesteld tot 1 september 2021. Ondernemers kunnen in het voorjaar en de zomer dan eerst omzet maken voordat ze de aanslag moeten betalen.
Aanvragen uitstel door ondernemers “Vanaf 1 maart na ontvangst van de aanslag kunnen ondernemers die in geldnood komen, uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen en heffingen 2021 aanvragen”, legt wethouder André van de Burgwal uit. “Dit moet wel gebeuren voor de eerste vervaldatum op de aanslag. Het is aan ondernemer zelf om te beslissen of hij/zij uitstel wil aanvragen”. Uitstel aanvragen kan via het digitale belastingloket van de gemeente www.barneveld.nl/belastingen.

Vragen over het aanvragen van uitstel Ondernemers met vragen kunnen mailen naar invordering@barneveld.nl . Bellen kan ook via telefoonnummer 14 0342.


Uitbreiding steunpakket Barneveldse ondernemers
Dit collegebesluit is een uitbreiding op het steunpakket voor Barneveldse ondernemers. Het college besloot eerder al om horecaondernemers geen kosten in rekening te brengen voor precario en leges in 2021. Als de horeca weer open mag, mogen horecaondernemers ook grotere terrassen neerzetten tot en met 31 december 2021.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email