Altijd Dichtbij !

Wandelroute ‘Rondje Barneveld’ officieel geopend

Op de foto, van links naar rechts: Wilco de Jong van Go Barneveld, wethouder André van de Burgwal, Marcel Westdijk van Routebureau Veluwe en Carl Koetsier, voorzitter van Plaatselijk Belang Barneveld Centrum.

Foto: Pauw Media

Met een wandeling langs de Esvelderbeek opende wethouder André van de Burgwal vanmiddag officieel het wandelrondje ‘Rondje Barneveld’. Hij deed in aanwezigheid van Marcel Westdijk van Routebureau Veluwe, Wilco de Jong van Go Barneveld en Carl Koetsier, voorzitter van Plaatselijk Belang Barneveld Centrum.

De route van Rondje Barneveld voert onder meer door een groene omgeving langs de randen van Barneveld, zoals bijvoorbeeld door de Esvelderbeekzone en het Oosterbos. Om het wandelen van het rondje zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn er door de kern van Barneveld diverse routes gemarkeerd om het Rondje te bereiken en zelf te kunnen variëren in afstand en routes. Hierdoor zijn er naast  het rondje zelf met een afstand van 26 kilometer, in totaal 44 km aan wandelroutes beschikbaar in en rond Barneveld. Vanaf de 3 stations zijn aftakkingen gerealiseerd zodat het ook voor bezoekers aan de gemeente makkelijk te bewandelen is.

Wandelen op ‘keuzepunten’

Het “Rondje Barneveld” is het eerste rondje  dat is opgezet volgens het nieuwe hybride keuzepuntsysteem, ontwikkeld door het Routebureau Veluwe. Een keuzepuntsysteem knoopt rondwandelingen, routes met een eigen kleur, aan elkaar tot een netwerk. Dit keuzepuntensysteem wordt uiteindelijk op de gehele Veluwe uitgerold.

De wandelaar kan de afzonderlijke wandelingen (per thema of kleur) beginnen bij zogenaamde startlocaties: bij alle Valleilijnstations van Barneveld en bij Landwinkel Vanelly aan de Achterveldseweg 26. Op deze vier locaties plaatst Routebureau Veluwe binnenkort informatiepanelen met alle routes en nummers. Zo kan de wandelaar de route van te voren met nummers uitzetten.

Mensen stimuleren meer te bewegen

Met het realiseren van het Rondje Barneveld wil de gemeente inwoners van Barneveld stimuleren meer te bewegen. Ten tijde van de realisatie van het Rondje is het Routebureau Veluwe, in opdracht van de gemeente, gestart met het verkennen van een wandelnetwerk voor de gehele gemeente, waarbij er ook rondjes rond de andere kernen worden gerealiseerd en wandelverbindingen ertussen.

 

Wie de route online wil bekijken kan vanaf dinsdag 22 juni terecht op www.VisitVeluwe.nl.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email