Altijd Dichtbij !

Week van de Veiligheid 2022 in gemeente Barneveld

 

Tijdens de donkere dagen in het najaar neemt de kans op criminaliteit toe. Met preventieve maatregelen kan veel ellende worden voorkomen. Week 41 is daarom landelijk de Week van de Veiligheid. Al meer dan tien jaar wordt zo het thema veiligheid extra onder de aandacht gebracht. De gemeente Barneveld werkt hierin samen met maatschappelijke organisaties als de politie, buurtwachten en scholen. Van 10 tot en met 15 oktober 2022 staan er verschillende activiteiten op het programma.

 

  • Mobiel media lab (11 oktober)

Het mobiel media lab staat van 09.00 tot 17.00 uur op het De Heus Plein.  Inwoners kunnen in gesprek met de politie en gemeente over cybercrime. Kinderen kunnen zich aanmelden voor de HackShield Battle die op 14 oktober van start gaat. 

 

  • Preventietent (12 oktober)

De tent komt naar het Raadhuisplein in Barneveld. Inwoners kunnen hier in gesprek met de politie, boa’s en slotenmaker Van de Fliert over bijvoorbeeld ondermijning, politiekeurmerk veilig wonen, brandveiligheid en andere veiligheidsonderwerpen .

 

  • Actie tegen fietsendiefstallen (13 oktober)

Uit de politiecijfers blijkt dat het aantal fietsendiefstallen blijft stijgen. Daarom zal er op verschillende plekken in de gemeente gekeken worden of elektrische fietsen goed op slot staan. Ook zullen eigenaars tips ontvangen hoe zij de kans op diefstal kunnen verkleinen.

 

  • Verkeerscontrole met rode en groene kaarten (13 oktober)

De wijkagent gaat samen met een aantal basisschoolleerlingen  van de Willem van Oranjeschool een ludieke verkeerscontrole houden. Weggebruikers die te hard of onverantwoord rijden, krijgen een rode kaart. Bij verantwoord rijgedrag krijgt de bestuurder een groene kaart.

 

  • Ondernemersavond (13 oktober)

Op donderdagavond staat cybercrime op de agenda van de ondernemersavond in Barneveld. Gemeente en politie gaan langs om hier een presentatie te geven over dit onderwerp.

 

  • Kick-off HackShield (14 oktober)

De game HackShield wordt ingezet op scholen en is bedoeld om kinderen weerbaar te maken tegen cybercrime door ze op te leiden als ‘cyberagent’. In HackShield leren kinderen wat zij als Cyber Agent kunnen doen om te zorgen dat niet alleen zijzelf, maar ook hun vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. De lokale HackShield battle gaat van start op 14 oktobermet een kick off op basisschool De Spreng. Alle kinderen in de gemeente Barneveld kunnen meedoen.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email