Altijd Dichtbij !

Wethouder Dorrestijn opent sport-en spelkast Voorthuizen

Op vrijdag 9 april opende wethouder Didi Dorrestijn-Taal bij Ontmoetingscentrum De Eng in Voorthuizen de vierde sport- en spelkast in de gemeente Barneveld. De sport- en spelkast is een plek waarin allerlei sport- en spelattributen zijn opgeslagen, waarvan kinderen in de buurt op vaste tijden gebruik kunnen maken. Er zijn ook sport- en spelkasten aanwezig in Garderen, Terschuur en Zwartebroek. Verschillende kinderen en enkele ouders zagen hoe de wethouder met pijl en boog symbolisch de sport- en spelkast geopend verklaarde.

Wethouder Dorrestijn sprak de kinderen toe:”Spelen is leuk, toch? Jullie kunnen vanaf nu op woensdagmiddag en vrijdagmiddag samen spelen met alles wat er in deze nieuwe sport- en spelkast zit. Van hockeysticks, skateboard en ballen, tot stepjes, springtouwen en een groot vier-op-een-rij-spel: alles is er! En als het mooier weer wordt en het mag weer volgens de corona-regels, dan kunnen jullie ouders elkaar hier ook ontmoeten. De gemeente krijgt bij de sport-en spelkasten hulp van vrijwilligers. In Voorthuizen is mevrouw Anna Koernap twee keer per week hier, als jullie de spullen gebruiken. Dat is geweldig! De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners sporten en bewegen. Het is goed voor de gezondheid en leuk om met elkaar te doen. En daarom ben ik zo blij met deze sport- en spelkast.”

Openingshandeling

Bij de openingshandeling waren kinderen uit de buurt aanwezig. Ook enkele ouders keken toe hoe de wethouder met pijl en boog een stapel blikken van de tafel probeerde te schieten. Daarnaast ovehandigde zij een cadeautje aan vrijwilliger Anna Koernap. Na dit officiële moment kon het spelen beginnen!

Wanneer kunnen kinderen speelgoed gebruiken?

De sport- en spelkast is elke woensdag van 14.00 – 16.00 uur geopend en elke vrijdag van 15.00 – 17.00 uur. Bij slecht weer blijft de kast gesloten.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email