Altijd Dichtbij !

Zes aanbieders verwerven extra landelijke vergunningen voor digitale radio (DAB+)

Alle zes de deelnemers aan de landelijke veiling van frequenties voor digitale radio hebben vandaag succesvol ruimte verworven. Kink, Qmusic en Talpa Radio (eigenaar van onder andere Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica) hebben ieder drie vergunningen gewonnen. Bij Radio Maria, Sublime en Terrestial (eigenaar van 100%NL en Slam!) gaat het om elk één vergunning. De veiling had een totale opbrengst van ruim 3,1 miljoen euro.
 

Het gaat om extra vergunningen, de zogenoemde DAB-laag 7, om de komende twaalf jaar in heel Nederland commerciële digitale radio te kunnen uitzenden via de ether. Digitale radio is te ontvangen met een DAB+ radio: de meeste nieuwe auto’s zijn daar inmiddels al mee uitgerust.

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat): “Digitale radio zorgt voor beter geluid en een uitgebreider aanbod. Dus het resultaat van vandaag is goed nieuws voor de grote hoeveelheid Nederlanders die op deze manier naar muziek of informatie luisteren. De veiling markeert tegelijkertijd een belangrijke stap van het ministerie van EZK om toekomstbestendige commerciële radio in Nederland mogelijk te maken. Een efficiënte verdeling van (digitale) frequenties zorgt waar nodig voor concurrentie en bevordert innovatie in de omroepsector. Ook dat is goed voor de luisteraar.”

De veiling vond plaats via het internet en werd namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat georganiseerd door Agentschap Telecom.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp
Share on email
Deel via Email